Google

Sunday, February 18, 2007

Τηλεοπτικοί κουτοπόνηροι

Έχει από όλους παρατηρηθεί ότι η τηλεόραση μας χρησιμοποιει/ούσε για τους χαρακτηρισμούς της , που έδινε σε διάφορα κράτη και των κυβερνήσεων τους, όρους πρωτότυπου εμπνεύσεως. Παραδείγματος χάριν προκειμένου περί του Ζιβκωφ έλεγαν «Ο πρόεδρος της λαϊκής δημοκρατίας της Βουλγαρίας» ενώ προκειμένου περί του Πινοσέτ έλεγαν «ο δικτάτορας Πινοσέτ».

Βεβαίως γνωρίζουμε ότι στην Βουλγαρία δεν λειτουργούσε καμία μορφή δημοκρατίας αλλά επικρατούσε διδακτορία μαρξιστικού τύπο , όπου φυσικά δεν υπήρχε ελευθερία . Εν τούτοις για την ελληνική τηλεόραση-εφημερίδες οι Βούλγαροι ήταν δημοκράτες και μάλιστα λαϊκή. Ασφαλώς και στη Χιλή δεν αναγνωρίζεται η δημοκρατία και Πινοσετ ήταν ένας δικτάτωρ εθνικιστικού τύπου. Αλλά ο άνθρωπος δεν μας παριστάνε τον δημοκράτη , όπως ο Ζιβκωφ.

Είχαμε δει να οδηγούν τον μακαρίτη Τσερνιένκο μπροστά στην κάλπη για να ψηφίσει. Είπε μάλιστα τότε η τηλεόραση-εφημερίδαις ότι ο Τσερνιένκο «άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα»(αν θυμάται-ξέρει κανείς τα αποτελέσματα ας με πληροφορήσει διότι μου διαφέγγουν). Την ίδια ημέρα πληροφορηθήκαμε πάλι από τις ίδιες πηγές ότι στο Πακιστάν «που κυβερνάται από τον δικτάτορα Ζία , έγινε παρωδία εκλογών χωρίς την συμμετοχή πολιτικών κομμάτων»

Θέλαν δηλαδή να μας πουν ότι στις εκλογές που διεξήχθησαν στην Ρωσία συμμετείχαν πολιτικά κόμματα ;; ότι στην Ρωσία οι εκλογές τότε δεν ήταν παρωδία;; ποιον κοροϊδεύουν ;;;

Όσον αφορά στην Πολωνία «τους» είναι δύσκολο να παρουσιάσουν τον Στρατηγό Γιαρουζέλσι ως πρόεδρο λαϊκής δημοκρατίας. Οι αρμόδιοι όμως πολιτειολόγοι της ΕΡΤ ανακάλυψαν την λύση . Ο Γιαρουζελσι ανακηρύχθηκε σε «ηγέτης της Πολωνίας», ενώ ο Μάρκος των Φιλιππίνων χαρακτηρίστηκε σαν «δικτάτορας των Φιλιππίνων»

ωστόσο δεν χρειάζεται πολύ μυαλό για να συμφωνήσει κανείς, ότι τόσον ο Γιαρουζελσι , όσον και ο Μάρκος τότε στηρίζονταν στη στρατιωτική τους δύναμη .Και οι δύο δικτάτορες. Έτσι είναι η αλήθεια. Η μικροσκοπιμότης όμως που εξυπηρετεί την EΡΤ βαπτίζει τον μεν «ηγέτη» τον δε «δικτάτορα».(Να προσθέσω εδώ ότι δεν έχει αλλάξει καθόλου η ΕΡΤ … βλέπεις και αυτοί που κυβερνούν οι ίδιοι είναι …. Στο ίδιο σύστημα )

Άλλως τε συνηθίζεται οι δικτάτορες να υπάρχουν στον Εθνικισμό ενώ στον κουμμουνισμό να ανθούν οι «λαϊκή δημοκρατία» !!!Αυτά τα φαιδρά που ικανοποιούν την κομματική τύφλωση δεν ανταποκρίνονται στην αντικειμενικότητα. Ένας αμόρφωτος , που ταυτοχρόνως είναι και εμπαθής να δέχεται ευχαριστώς .Ένας όμως με στοιχειώδεις γνώσεις και ειλικρινής πώς να ανεχθή;;

Η αποπληροφόρηση στην οποία συστηματικώς επιδίδεται η ΕΡΤ δεν περιορίζεται στα γεγονότα που τα εμφανίζει όπως επιθυμεί η δεν τα εμφανίζει καθόλου , αλλά επεκτείνεται και στην χρησιμοποίησητων και επιθέτων. Ανάφερα μερικούς όρους. Προσθέτω και μερικά επίθετα . Οι κουμουνιστές αντάρται του Σάλβαντόρ ονομάζονται «επαναστάται» ενώ οι εθνικιστές αντάρται της Νικαραγουας δυσφημούνται ως «δεξιοί μισθοφόροι». Για τους αντάρτες όμως του Αφγανιστάν που δεν τολμούν/ούσαν να τους αποκαλέσουν «δεξιούς μισθοφόρους», η τηλεόραση μας απλώς δεν τους αναφέρει. Ωραίο κόλπο το σιωπώ , δυστυχώς όμως έτσι φιμώνουν την μούσα της αλήθειας.

Συγκεκριμένα από τη μου είπαν , αλλά και όπως διάβασα τους πληροφορούσαν συνεχώς ότι επρόκειτο να γίνει επίθεση των ΗΠΑ κατά της Νικαράγουας , ενώ η ρώσικη εισβολή στο Αφγανιστάν δεν ήταν επίθεση , αλλά στρατιωτική βοήθεια που νομίμως ( !!! ) κυβέρνηση του Αφγανιστάν είχε ζητήσει από την Ρωσία.

Ακόμα και σήμερα οι Τηλεοράσεις συνεχίζουν το έργο τους. Πρέπει κάποτε να λέγουν τα πράγματα με το όνομα τους είναι ζήτημα σοβαρότητας , αν τους ενδιαφέρει φυσικά .

No comments:

«Αρνούμενος τις λεωφόρους των πολλών περπάτησε σε μη πολυσύχναστα μονοπάτια.»Πυθαγόρας